Τι είναι τα Pellet;

.

Όταν αναφερόμαστε στο pellet (ή την βιομάζα όπως λέγεται επιστημονικά), αναφερόμαστε στην πραγματικότητα, σε κομματάκια απο δασικά υπολείματα, όπως κλαδιά, πριονίδια,σιτηρά καθώς και πεπιεσμένο ξύλο. Η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα να είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγούς pellet παγκοσμίως και έτσι η διαθεσιμότητα του υλικού ειναι εγγυημένη. Το pellet ,είναι ευρέως διαδεδομένο υλικό ,καθώς μπορεί να βρεθεί σε πολλά σημεία στην ελληνική αγορά. Η ικανότητά του να θερμαίνει, μοιάζει με αυτή του πετρελαίου με τιμή όμως περίπου 60% μικρότερη.

Η ενεργειακή του απόδοση ξεπερνάει το 89% και αφήνει ελάχιστα κατάλοιπα. Έχει αυτονομία καύσης έως και 30 ώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμη ύλη σε μια πληθώρα συσκευών, όπως είναι οι αερόθερμες σόμπες, τα καλοριφέρ, οι αερολέβητες, οι σόμπες λέβητες, τα τζάκια λέβητες κ.α. αντικαθιστώντας πλήρως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο με αρκετά ικανοποιητικό αποτελέσμα για το περιβάλλον.

Λόγοι επιλογής του pellet:

Αρχικά, το pellet συμφέρει οικονομικά. Με βάση διεξαγμένες έρευνες, δυο κιλά pellet αντιστοιχούν σε ένα λίτρο πετρελαίου καθώς και δημιουργεί συνθήκες ενιαίας θερμοκρασίας στο χώρο που τοποθετείται, σε εξαιρετικά λίγο χρόνο.

Στη συνέχεια, η βιομάζα αποτελεί οικολογικό καύσιμο αφού είναι ανανεώσιμη πηγή ενέργειας παραγόμενη από φυτικά υλικά και φιλική προς το περιβάλλον. Για τη δημιουργία της δεν προστίθενται χημικές ουσίες και αξιοπούνται πλήρως υλικά φυτικής προέλευσης που όταν καίγονται, εκπέμπουν τόσο διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, όσο έχουν απορροφήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους καταφέρνοντας να μην επιβαρύνεται επιπλέον το περιβάλλον.

Τέλος, η χρήση pellet μπορεί να βοηθήσει την εθνική οικονομία αφού τα σπίτια ανεξαρτητοποιούνται από τα εισαγώμενα καύσιμα και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις εγχώριες πρώτες ύλες για την παραγωγή καυσίμων. Η προμληθεια του, είναι εύκολη αφού μπορεί να γίνει είτε από την εταιρεία μας, είτε απο άλλα καταστήματα και από πρατήρια ξυλείας.