Τζάκια Αερίου

.

Κάνοντας χρήση φυσικού αερίου ή προπανίου, τα τζάκια αερίου διατήθενται σε ανοιχτό και κλειστό τύπο. Η θερμική τους απόδοση φτάνει το 80% καθώς έχουν την δυνατότητα να θερμάνουν επιφάνειες εως 100 m2.Από τις καλύτερες επιλογές για σπίτια που στερούνται της δυνατότητας τοποθέτησης κανονικής καμινάδας. Η καμινάδα που χρησιμοποιεί αυτός ο τύπος τζακιού ειναι μικρής διατομής που δεν έχει ανάγκη για να λειτουργεί αποτελεσματικά να ξεπερνά το ύψος της κατοικίας. Ύστερα υπάρχει και το τζάκι αερίου χωρίς καμινάδα, με εσωτερικο καταλύτη καυσαερίων σχεδιασμένο απο την BURLEY και αποκλειστικης εισαγωγης της εταιρίας μας.

Άκρως οικολογικά, το φυσικό αέριο και το προπάνιο, μετά από τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, αποτελούν τα καθαρότερα καύσιμα.Καθώς δεν είναι τοξικά, δεν περιέχουν μονοξείδιο του άνθρακα και δεν αποβάλουν μονοξείδιο του αζώτου, ενώ ενώ οι ρύποι που εκπέμπουν είναι αρκετά μικρότεροι απο αυτούς των συμβατικών καυσίμων.

Τα τζάκια αερίου μπορούν να εγκατασταθούν είτε εκ νέου σε οποιδήποτε σημείο του σπιτιού που βρίσκεται κοντά σε κάποιο εξωτερικό σημείο του σπιτιού, είτε σε οποιοδήποτε παραδοσιακό τζάκι, προσφέροντας έτσι τη ζεστασιά και την ομορφιά του τζακιού με ευκολία και προπάντων οικονομικά. Επιπλέον, είναι δυνατή η μετατροπή ενός τζακιού ,από τζάκι υγραερίου σε τζάκι φυσικού αερίου.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα τζάκια αερίου για καύση (όπως ξύλα, θράκα κ.α.) χρησιμοποιούνται για διακοσμητικούς λόγους καθώς αποτελούνται από πυρίμαχο υλικό. Δημιουργούν, όπως και τα κανονικά τζάκια τις ίδιες φλόγες , των οποίων η ένταση ρυθμίζεται πολύ απλά με τη χρήση τηλεχειριστηρίου.

Η συντήρηση που χρειάζονται τα τζάκια αερίου γίνεται μία φορά το χρόνο, όμως δεν χρειάζονται αποθήκευση και μεταφορά για τα καύσιμά τους, ούτε και καθαρισμό του χώρου της εστίας ή του σωλήνα της καμινάδας.

Τέλος, τα μοντέλα τζακιών αερίου ποικίλλουν σε μέγεθος και σε εξωτερική διακόσμηση για να επιλέξει ο καθένας τη μορφή που ταιριάζει απόλυτα στο χώρο του!