Εγγύηση Προϊόντων

Ο otzakas.gr διαθέτει στην αγορα μόνο γνωστά, επώνυμα και γνήσια ποιοτικά προϊόντα, τα οποία έχουν αποκτηθεί νόμιμα από τις κεντρικές αντιπροσωπίες και τους εξουσιοδοτημένους διανομείς του εκάστοτε εργοστασίου. Τα τεχνικά και ειδικά χαρακτηριστικά τους, καθώς και άλλα στοιχεία και οι πιστοποιήσεις τους, αναφέρονται στις περιγραφές τους, αλλά και στα websites των κατασκευαστών τους. Καλύπτονται από την εγγύηση των εργοστασίων παραγωγής και τηρούν όλες τις αναγραφόμενες προδιαγραφές.

Όλα τα προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος είναι ελεγμένα από τον κατασκευαστή τους σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, για κάθε ενδεχόμενο συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας από τον κατασκευαστή τους. Στο διάστημα εντός εγγύησης (έναρξη της οποίας θεωρείται η ημερομηνία του παραστατικού πρώτης αγοράς), παρέχονται δωρεάν ανταλλακτικά και εργασία για βλάβες που δεν οφείλονται σε υπαιτιότητα του χρήστη – εκτός αν ορίζονται εξαιρέσεις για συγκεκριμένα προϊόντα. Για χρήση της εγγύησης αρκεί μόνον η προσκόμιση του αποδεικτικού αγοράς (απόδειξη λιανικής πωλήσεως, τιμολόγιο αγοράς κτλ.). Προαιρετικά, εφόσον παραλάβετε κάποια συσκευή και εντοπίσετε την εγγύηση της μέσα στην συσκευασία, μπορείτε να την στείλετε μέσα στο προβλεπόμενο χρονικά όριο στον εκάστοτε κατασκευαστή. Αυτό θα σας βοηθήσει σε περίπτωση απώλειας του αποδεικτικού αγοράς, προκειμένου να αποδειχθεί ότι η συσκευή βρίσκεται εντός εγγυήσεως.

Για τον προσδιορισμό της βλάβης του προϊόντος θα πρέπει αυτό να ελεγχθεί από το τεχνικό τμήμα του κεντρικού διανομέα Ελλάδος ή του εργοστάσιου κατασκευής. Σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονται δεκτά πορίσματα βλάβης ή αιτιών βλάβης από οποιοδήποτε τεχνικό συνεργείο ή τεχνικό ή άλλο μη εξουσιοδοτημένο όργανο πέρα από τον ίδιο τον κατασκευαστή ή εξουσιοδοτημένο οργανο του. Επίσης για την αποδοχή του προϊόντος προς αντικατάσταση από τον κατασκευαστή – εισαγωγέα, το προϊόν δεν πρέπει να έχει υποστεί αντικανονική χρήση ή να φέρει σημάδια κακής μεταχείρισης (γρατσουνιές, χτυπήματα, σπασίματα, υγρασία, σημάδια οξείδωσης, στρεβλώσεις κ.α.) ή  να μην έχει συντηρηθεί. Δεν αναγνωρίζονται οι βλάβες στα ηλεκτρονικά μέρη σε περιπτώσεις πτώσεις τάσης ή λάθος συνδεσμολογίας. Το προϊόν πρέπει να επιστραφεί πλήρες. Επίσης η συσκευασία θα πρέπει να είναι πλήρης και σε άριστη κατάσταση (όπως ακριβώς αγοράστηκε).

Τα έξοδα επιστροφής προϊόντων που είναι εντός εγγύησης επιβαρύνουν τον otzakas.gr (συνολικά από και προς πελάτη και κατασκευαστή). Σε περίπτωση όμως που το προϊόν δεν καλύπτεται από τους όρους εγγύησης του κατασκευαστή ή το προϊόν δεν παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τα συνολικά έξοδα μεταφοράς αμφίδρομα (παραλαβής και αποστολής τόσο από και προς την αντιπροσωπεία όσο και από και προς τον otzakas.gr) επιβαρύνουν τον πελάτη.

Ειδικοί όροι εγγυήσεων

Κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης ο κατασκευαστής υποχρεούται να αντικαταστήσει δωρεάν τα ελαττωματικά μέρη, εφόσον είναι συνέπεια προβληματικών υλικών ή ελαττωμάτων στην κατασκευή. Σε αυτή την περίπτωση, η επίσκεψη και τα υλικά του συνεργείου τοποθέτησης είναι χρεώσιμα. Η επίσκεψη και τα υλικά του συνεργείου τοποθέτησης επίσης χρεώνονται όταν το ελάττωμα εντοπίζεται σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης και δεν έχει σχέση με το προϊόν και την κατασκευή του.

Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει τα τζάμια, τα ηλεκτρικά, τα ηλεκτρονικά ή ζημιές που μπορεί να προκληθούν από πτώση τάσης στα ηλεκτρονικά-ηλεκτρικά μέρη. Η εγγύηση δεν περιλαμβάνει, χερούλια, λαβές καθώς και ξύλινα μέρη που είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες ή πέραν της χρονικής εγγύησης. Το κάθε προϊόν θα λειτουργεί άψογα εάν τοποθετηθεί σωστά και στο σωστό μέρος. Η εγκατάσταση και το προϊόν πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται δεύτερο χρόνο (επιθεώρηση, ανίχνευση υγρασίας, χρήση ειδικων υγρών, έλεγχος καλής λειτουργίας) και ο συντηρητής να ενημερώνει και να υπογράφει ανάλογα το δελτίο συντήρησης. Η ισχύς της συγκερκιμένης εγγύησης περιορίζεται αποκλειστικά στη χρήση σωστών και πιστοποιημένων υλικών καθώς και στη σωστή τοποθέτηση του προϊόντος σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τις προδιαγραφές του εγχειριδίου οδηγιών.

Ο otzakas.gr ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιαδήποτε βλάβη σε άνθρωπό, ζώο ή υλικό αντικείμενο ή για  οτιδήποτε τυχόν προκύψει λόγω εγκατάστασης ή από κατασκευαστική αστοχία ή από κακή συντήρηση ή συνήθη / κακή  χρήση του προϊόντος, ή από χρήση ακατάλληλων υλικών συντήρησης.